Monday, January 15, 2018

Kerala PSC Staff Nurse Grade 2 previous solved question paper

Kerala PSC Staff Nurse Grade 2 previous solved question paper Part 1
Question Paper Code: 91/2017/OL
Category Code: 173/2017
Exam: Jr Public Health Nurse II
Date of Test 14-11-2017
Department : Health Municipal Common service
Alphacode A
1:-The total number of members nominated by the President to Lok Sabha and Rajya Sabha is
A:-40
B:-14
C:-25
D:-20
Answer: B

2:-Minimum age required to contest for Presidentship is
A:-40
B:-25
C:-35
D:-30
Answer: C

3:-When was the POCSO (Protection Of Children from Sexual Offences) Act passed
A:-2012
B:-1983
C:-2004
D:-2013
Answer: A

4:-SABLA Scheme focuses on
A:-Destitute women
B:-Maternity benefits
C:-Victims of commercial sexual exploitation
D:-Adolescent girls
Answer: D

5:-SNDP Yogam was founded in
A:-1905
B:-1903
C:-1906
D:-1910
Answer: B

6:-Sadhu Jana Paripalana Sangham was founded by
A:-K.P. Kesava Menon
B:-Swami Anandatheertham
C:-Ayyankali
D:-Poikayil Yohannan
Answer: C

7:-Shivayoga Vilasam is the famous magazine started by
A:-Sree Narayana Guru
B:-Vagbhadananda
C:-Lalithambika Antharjanam
D:-G. Sankarakurup
Answer: B

8:-'Daiva Dasakam' is the work of
A:-Sree Narayana Guru
B:-Chattampi Swami
C:-Ayyankali
D:-V.T. Bhattatiripad
Answer: A

9:-Who is hailed as 'Viplavathinte Sukranakshatram'?A:-G. Sankara Kurup
B:-Varghese Mappila
C:-S.K. Pottekkad
D:-Kumaran Asan
Answer: D

10:-First fully organic state of India was
A:-Manipur
B:-Sikkim
C:-Delhi
D:-Meghalaya
Answer: B

11:-The 16th summit of the NAM was held at
A:-Iraq
B:-Kuwait
C:-Bahrain
D:-Iran
Answer: D

12:-The paliyam Satyagraha was launched in 1947 by
A:-K. Kelappan
B:-A.K. Gopalan
C:-C. Kesavan
D:-G.P. Pillai
Answer: C

13:-The first Swadeshi printing press at Mannanam in Kottayam started by
A:-Mar Kuriakos Elias Chavara
B:-Makti Thangal
C:-Pampadi John Joseph
D:-Kandathil Varghese Mappila
Answer: A

14:-Who prepared the first lexicon and a grammar work in Malayalam?
A:-Thomas Kathanar
B:-Herman Gundert
C:-Arnos Pathiri
D:-Col. Macaulay
Answer: C

15:-Whose autobiography is this : 'In the Cause of the People'?
A:-A.K. Gopalan
B:-P. Krishna Pillai
C:-K.P. Kesava Menon
D:-T.K. Madhavan
Answer: A

16:-Name the agitation demanding right to vote to the Srimulam Assembly was
A:-Electricity Agitation
B:-Malayali Memorial
C:-Ezhava Memorial
D:-Nivarthana Agitation
Answer: D

17:-The demand for the Constituent Assembly was put forward by the INC in 1936 at its session held at
A:-Kanpur
B:-Bombay
C:-Lahore
D:-Lucknow
Answer: D

18:-Purogamana Sahitya Prasthanam was formed on
A:-1975
B:-1990
C:-1981
D:-1985
Answer: C

19:-'Yachana Yathra' (1931) was led by
A:-V.T. Bhattathiripad
B:-Vaghbadananda
C:-Sree Narayana Guru
D:-Chattampi Swamikal
Answer: A

20:-The news paper 'Prabhatam' was started by
A:-C.V. Kunjiraman
B:-EMS
C:-K.P. Kesava Menon
D:-Vakkom Abdul Khader Maulavi
Answer: B

21:-The vaccine which is given as intramuscular injection
A:-Measles vaccine
B:-BCG
C:-DT
D:-OPV
Answer: C

22:-The green stick type of fracture is common in which of the following group
A:-children
B:-elderly people
C:-women
D:-obese persons
Answer: A

23:-Venom of cobra attacks on
A:-Digestive system
B:-Nervous system
C:-Circulatory system
D:-Respiratory system
Answer: B

24:-Puerperium is the period in a woman's life which is
A:-First week after her first menstruation
B:-First 6 weeks after delivery
C:-First 2 weeks after marriage
D:-Period from conception to delivery
Answer: B

25:-Following is not a staff under primary health center
A:-Medical officer
B:-Health worker female
C:-Lab technician
D:-CT scan technician
Answer: D

0 comments

Post a Comment