Kerala PSC Staff Nurse Grade 2 model questions 2017 Part 5

Kerala PSC Staff Nurse Grade 2 model questions 2017 Part 5



81. Boron in the green plants assist in
(a) Sugar transport
(b) Enzyme activation
(c) Photosynthesis
(d) Enzyme cofactor

82. All of the following are side effects of Lasix except
(a) postural hypotension
(b) precipitation of digitoxin toxictiy
(c) pruritis
(d) hyperkalemia



83. The age of eligible couples
(a) 15-45 years
(b) 20-30 years
(c) 20-25 years
(d) 20-40 years

84. Why corticosteroid group of drugs administered to lady experiencing preterm labor (a) It promote uterine relaxation
(b) It promote lung maturtiy
(c) It delays labor
(d) It relieves pain

85. Inflammation of tissue surrounding nail is
(a) Paranochia
(b) Wart
(c) Corns
(d) None of the above

86. The natural pacemaker of the heart
(a) Sinutarial node
(b) Bundle of His
(c) Atrioventricular node
(d) Purkinje fibres

87. The embryonic period refers to
(a) 1-3 weeks
(b) 4-8 weeks
(c) 6-10 weeks
(d) 6-16 weeks

88. Pulse pressure of BP reading
120/70 mm Hg is
(a) 190 mmHg
(b) 120 mmHg
(c) 70 mmHg
(d) 50 mmHg

89. Body position used for Gynecologic examination is
(a) Prone
(b) Errect
(c) Lithotomy
(d) Supine

90. Smith's test is used for detecting
(a) Protein
(b) CHO
(c) Bile pigments
(d) None of the above


91 61. One ml contains...... drops?
(a) 5
(b) 10
(c) 20
(d) 15

92. Athelet’s foot is caused by?
(a) Bacteria
(b) Plasmodium
(c) Fungus
(d) Virus

93. Total number of chromosomes in  a cell?
(a) 23
(b) 46
(c) 35
(d) 40

94. Osteomalacia is caused by the deficiency of?
(a) Vitamin D
(b) Vitamin K
(c) Vitamin E
(d) None of above

95. In haemoptysis the colour of blood will be?
(a) Dark red
(b) Brown
(c) Bright red
(d) None of above

96. Which among the following is a genetic disorder?
(a) Cataract
(b) Colour blindness
(c) Trachoma
(d) Night blindness



97. A wound with uneven edges is known as?
(a) Lacerated
(b) Bruised
(c) Incised
(d) Punctured

98. Fly-borne diseases are the following except?
(a) Cholera
(b) Typhoid
(c) Dysentery
(d) Chikungunya

99. The following are the comfort devices except?
(a) Backrest
(b) Mackintosh
(c) Pillows
(d) Foot rest

100. Pap smear is used to diagnose?
(a) Cervical cancer
(b) Malaria
(c) Stomach cancer
(d) Tuberculosis



Answers:  81. b, 82. d, 83. a, 84. b, 85. a, 86. a, 87. b, 88. d, 89. c, 90. c   91.(d), 92.(c), 93.(b), 94.(a), 95.(c), 96.(b), 97.(a), 98.(d), 99.(b), 100.(a)

Next  Question Sets>>> Part 1 (01-20) ||  Part 2 (21-40) || Part 3 (41-60) || Part 4 (61-80) || Part 5 (81-100) ||


Post a Comment