Kerala PSC Staff Nurse Grade 2 model questions 2017 Part 2

Kerala PSC Staff Nurse Grade 2 model questions 2017 Part 2



21.The nerve related to surgical
neck of Humerus bone is
(a) Axillary
(b) Median
(c) Radial
(d) Ulnar

22. Suicide tendency is more common on people suffering from
(a) Mania
(b) Depression
(c) O.C.D
(d) Anxiety disorder



23. Disorder of movement among children
(a) Paraphilia
(b) Tic disorder
(c) Pica
(d) Enuresis

24.The thick mucus membrane which seal the cervical canal during pregnancy
(a) Operculm
(b) Show
(c) Lochia
(d) Villi

25. Ethical consideration involves
(a) Respect and justice
(b) Beneficence
(c) Fidelity
(d) All of the above

26. Indication of chest drainage is
(a) tibial fracture
(b) pneumothorax
(c) abdomen trauma
(d) none of the above

27. Specific gravity of urine is
(a)1.005-1.030
(b)1.035-1.080
(c)1.081-1.1
(d) none of the above

28. Which of the following is the location of fertilization
(a) Ovaries
(b) Vagina
(c) Uterus
(d) Fallopian tube

29. The main feature of client with lung cancer is
(a) air hunger
(b) exertional dyspnea
(c) cough with night sweat
(d) persistent changing cough

30. Sex ratio is defined as the number of females per
(a) 1000 males
(b) 100 males
(c) 10000 males
(d) 100000 males


31. NACO is the program for
(a) T.B.
(b) Education
(c) AIDS
(d) Birth control

32. Blindness defined by WHO as the visual acuity less than
(a) 1/60
(b) 6/18
(c) 6/24
(d) 6/60

33. According to Sigmund Freud, which of the following is in close contact with reality
(a) Id
(b) Ego
(c) Super ego
(d) Libido

34. The drug known as mood stabilizer
(a) Chlopromazine
(b) Disulfiram
(c) Lithium
(d) Clozapine

35. Trousseau's sign is associated with
(a) Hypontaremia
(b) Hypocalcemia
(c) Hypernatremia
(d) Hypercalcemia

36. Sleep walking is also known as
(a) Somnabulism
(b) Voyeurism
(c) Transvestism
(d) Rett's syndrome



37. Lack of emotional feeling
(a) Apathy
(b) Avolition
(c) Confabulation
(d) Conversion

38. Which of the following is an Indian health care accrediting agency
(a) J.C.I.
(b) J.C.A.H.O.
(c) N.A.B.H.
(d) Q.H.A. Trent accreditation

39. Which all are primary colours
(a) Yellow, Green, Blue
(b) Red, Green, Magenta
(c) Red, White, Blue
(d) Red, Green, Blue

40. Acid present in the bee sting
(a) Acetic acid
(b) Formic acid
(c) Hydrochloric acid
(d) Sulphuric acid



Answers: 21. a, 22. b, 23. b, 24. a, 25. d, 26. b, 27. a, 28. d, 29. d, 30. a, 31. c, 32. a, 33. b, 34. c, 35. b, 36. a, 37. a, 38. c, 39. d, 40. b

Next  Question Sets>>> Part 1 (01-20) ||  Part 2 (21-40) || Part 3 (41-60) || Part 4 (61-80) || Part 5 (81-100) ||


Post a Comment