Kerala PSC Staff Nurse Grade 2 model questions part 4

Kerala PSC Staff Nurse Grade 2 model questions 2017 Part 4



61.The shape of the brim of anthropoid pelvis is?
(a) Oval
(b) Round
(c) Kidney
(d) Simple flat

62. Father of modern medicine is?
(a) Plato
(b) Aristotle
(c) Hanneman
(d) Hippocrates



63. The art of feeling with hand is
called?
(a) Percussion
(b) Palpitation
(c) Palpation
(d) Auscultation

64. Bark of which plant yields drug for malaria?
(a) Betula
(b) Cinchona
(c) Eucaliptus
(d) Quercum

65. Types of pelvis according the shaps of brim are?
(a) Android
(b) Gynaecoid
(c) Plattypelloid
(d) All the above

66. AIDS was first reported from which country?
(a) Russia
(b) Germany
(c) USA
(d) France

67. For oil enema the height of the can should——-inches from the anus?
(a) 18
(b) 8
(c) 10
(d) 12

68. December 10 is observed as?
(a) Human Rights Day
(b) World Health Day
(c) Red Cross Day
(d) UN Day

69. In hyper Pyrexia the temperature is more than?
(a) 100°F
(b) 103°F
(c) 105°F
(d) 104°F

70. Robert Koch is related with which disease?
(a) AIDS
(b) Tuberculosis
(c) Diphtheria
(d) Leprosy


71 Pea -Soup stools are typical of?
(a) Typhoid
(b) Cholera
(c) Gastroenteritis
(d) Colitis

72. Which hormone regulates the temperature of human body?
(a) Adrenalin
(b) Thymus
(c) Insulin
(d) Thyroxin

73. The action of glycerine is?
(a) Antibiotic
(b) Hygroscopic
(c) Stimulating
(d) Antiseptic

74. The organ of body without muscles?
(a) Lungs
(b) Liver
(c) Spleen
(d) Pancreas

75. Who coined the term schizophrenia?
(a) Eugen Bluler
(b) Kurt Schncider
(c) Zigmond Freud
(d) Emil Kreaplin

76. Mosquito borne diseases are the following except?
(a) Malaria
(b) Dengue fever
(c) Plague
(d) Filaria



77 A false memory that the patient believes to be true is?
(a) Confabulation
(b) Anergia
(c) Cataplexy
(d) Fuge

78. Dietary constituents of food are?
(a) Protein
(b) Fat
(c) Carbohydrate
(d) All the above

79. A false unshakable belief is?
(a) Delusion
(b) Hallucination
(c) Illusion
(d) Derealization

80. Scabies is a skin disease caused by?
(a) Rat Flea
(b) Itch mite
(c) Mosquito
(d) House fly



Answers:  61.(a), 62.(d), 63.(c), 64.(b), 65.(d), 66.(c), 67.(b), 68.(a), 69.(c), 70.(b), 71.(a), 72.(d), 73.(b), 74.(a), 75.(d), 76.(c), 77.(a), 78.(d), 79.(c), 80.(b)

Next  Question Sets>>> Part 1 (01-20) ||  Part 2 (21-40) || Part 3 (41-60) || Part 4 (61-80) || Part 5 (81-100) ||


1 comments:

quest-81 ,,right ans-(a)-sugar transport

Reply

Post a Comment