• Breaking News

    Hello

    Hello again

    And Again!

    Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo

    Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo

    Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo

    Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo

    Tuesday, February 7, 2017

    Kerala PSC Milma Junior assistant solved paper 2017

    Kerala PSC Junior assistant in Milma solved questions 2017
    Exam date: 01/02/2017



    26. Premium on redemption of preference shares can be provided out of:
    (a) Securities premium
    (b) Capital reserve
    (c) General reserve
    (d) All of these

    27. In internal reconstruction the company is:
    (a) Liquidated
    (b) Amalgamated
    (c) Absorbed
    (d) None of these

    28. According to Sec. 17 of Banking Regulation Act, at least------ percent of the profits of the current year is to be transferred to statutory reserve
    (a) 25%
    (b) 20%
    (c) 35%
    (d) None of these

    29. -------is a book of original entry.
    (a) Journal
    (b) Ledger
    (c) Cash book
    (d) None of these

    30. Receipt and payment a/c is a:
    (a) Real a/c
    (b) Nominal a/c
    (c) Personal a/c
    (d) Special a/c

    31. If goods are invoiced to branch at 25% on cost price, it will be at ------- on selling price.
    (a) 20%
    (b) 25%
    (c) 33p %
    (d) 50%

    32. Which of the following is a direct expense?
    (a) Rent
    (b) Salaries
    (c) Interest
    (d) Wages

    33. SBI was established during the year:
    (a) 1955
    (b) 1954
    (c) 1957
    (d) 1958

    34. -------- is the minimum rate at which Reserve Bank is ready to grant loans and advances to commercial banks or to re discount bills of exchange.
    (a) Repo rate
    (b) Prime lending rate
    (c) Bank rate
    (d) None of these

    35. -----insurance is not a contract of indemnity.
    (a) Marine
    (b) Fire
    (c) Property
    (d) Personal accident

    36. Which of the following are the requisites of a valid contract?
    (a) Consideration
    (b) Parties are competent to contract
    (c) Parties of the same mind
    (d) All of these

    37. Who is called father of scientific management?
    (a) Henry Fayol
    (b) F.W. Taylor
    (c) Elton Mayo
    (d) Chester Bernard

    38. The lowest need in Abraham Maslow's need hierarchy theory is :
    (a) Social
    (b) Physical
    (c) Esteem
    (d) Self-actualisation

    39. Theory X was developed by :
    (a) Mc Gregor
    (b) Vroom
    (c) Alderfer
    (d) Maslow

    40. Span of control means :
    (a) Delegation of authority
    (b) Centralisation
    (c) Number of persons to be supervised
    (d) Control of work

    41...... developed the concept of management by objectives.
    (a) Abraham Maslow
    (b) Herbert Simon I
    (c) Herzberg
    (d) Peter F. Drucker

    42. 'B' class membership of cooperatives reserved for:
    (a) The President of the cooperative
    (b) Government
    (c) Panchayath President
    (d) Assistant Registrar of cooperatives

    43. NCCT stands for :
    (a) National Centre for Cooperative Training
    (b) National Council for Cooperative Training
    (c) National Council for Central Trade
    (d) National Centre for Cooperative Trade

    44. The Head quarters of KSCB is at :
    (a) Thiruvananthapuram
    (b) Thrissur
    (c) Ernakulam
    (d) Kottayam

    45. -----is known as Father of Cooperation.
    (a) Dr. William King
    (b) Robert Owen
    (c) Henry Fayol
    (d) H. Calvert

    46. All Co-operative societies in Kerala register and function under the Kerala State Cooperative Societies Act :
    (a) 1969
    (b) 1968
    (c) 1967
    (d) 1970

    47. The Co-operative department is headed by :
    (a) Minister of Co-operation
    (b) Registrar
    (c) Assistant Registrar of Cooperatives
    (d) Government

    48. FORTRAN is a :
    (a) High level language
    (b) Low level language
    (c) Assembly language
    (d) None of these

    49. One cannot write new data in this type of memory :
    (a) RAM
    (b) ROM
    (c) Cache
    (d) Primary memory

    50. Linux is a type of software.
    (a) Share ware
    (b) Open source
    (c) Commercial
    (d) Adware



    Answers:   25. (c), 26. (d), 27. (d), 28. (a), 29. (a), 30. (b), 31. (a), 32. (d), 33. (a), 34. (c), 35. (d), 36. (d), 37. (b), 38. (b), 39. (a), 40. (c), 41. (d), 42. (b), 43. (b), 44. (a), 45. (b), 46. (a), 47. (a), 48. (a),
    49. (b), 50. (b)

    Junior assistant Milma solved paper part 1 : Questions 01-25
    Junior assistant Milma solved paper part 3 : Questions 51-75
    Junior assistant Milma solved paper part 4 : Questions 76-100

    No comments:

    Post a Comment

    Fashion

    Beauty

    Categories

    Travel