• Breaking News

    Hello

    Hello again

    And Again!

    Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo

    Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo

    Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo

    Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo

    Tuesday, February 7, 2017

    Junior assistant in milma solved question paper 2017

    Kerala PSC Junior assistant in milma solved questions 2017
    Exam date: 01/02/2017

    51. These are machines which are used in computers to communicate with other computer systems:
    (a) Motherboard
    (b) Modem
    (c) CD ROM
    (d) Graphic Cards

    52. CAD stands for :
    (a) Computer Aided Manufacture
    (b) Computer Aided Development
    (c) Computer Aided Design
    (d) None of the above

    53. The last principle of Cooperative Society as per ICA revision is :
    (a) Open Membership
    (b) Education and training
    (c) Autonomy and independence
    (d) Concern for the community

    54. In India the 2nd Co-operative Societies Act was passed in :
    (a) 1904
    (b) 1919
    (c) 1969
    (d) 1912

    55. Co-operation became a state subject in:
    (a) 1904
    (b) 1913
    (c) 1951
    (d) 1919

    56. Adam Smith's definition of Economics is known as :
    (a) Wealth definition
    (b) Welfare definition
    (c) Scarcity definition
    (d) Growth definition

    57. Elasticity of demand primarily refers to what?
    (a) Income-price relation
    (b) Demand-price relation
    (c) Cost-price relation
    (d) Demand-supply relation

    58. For unit elasticity the coefficient is :
    (a) α
    (b) <1
    (c) 1
    (d) >1

    59. Isoquant curves are also known as:
    (a) Demand curves
    (b) Supply curves
    (c) Equal product curves
    (d) lsocost curves

    60. Current ratio of a CO is 2.6 : 1, current liability is Rs 40,000, calculate current asset :
    (a) Rs. 40,000
    (b) Rs. 1,04,000
    (c) Rs. 80,000
    (d) Rs. 60,000



    61. What is XPS?
    (a) XML Paper Specification
    (b) XNL Paper specification
    (c) XAL Paper Specification
    (d) None of the above

    62. How do Scroll Bars appear in
    a Word document?
    (a) Vertically
    (b) Horizontally
    (c) Vertically and horizontally
    (d) None of the above

    63. What represent the margin that specifies the Writeable Region in Word?
    (a) Status Bars
    (b) Rulers
    (c) Scroll Bars
    (d) Title Bars

    64. Which among the following is used to scroll vertically and horizontally through a document in Word?
    (a) Status Bar
    (b) Ruler
    (c) Scroll Bar
    (d) None of the above

    65. What is mouse pointer in Microsoft Excel?
    (a) Blinking Cursor
    (b) Label
    (c) Formula
    (d) Cell Pointer

    66. Which among the following group provides commands to Cut, Copy and Paste the test in Power Point?
    (a) Clipboard Group
    (b) Font Group
    (c) Paragraph Group
    (d) Drawing Group

    67. Which among the following group inserts hyperlink and  adds an action to the selected text in, Power Point?
    (a) Media Clip Group
    (b) Text Group
    (c) Illustration Group
    (d) Links Group

    68. Which among the following· is a reference or link in a document that takes you to another
    section of the same document or another document?
    (a) Control panel
    (b) Hyper link
    (c) System Tools
    (d) System Restore

    69. Which was the First Indian Super Computer?
    (a) PARAM
    (b) CRAY
    (c) Anupam
    (d) Blue Pacific

    70. What is HTML refer to?
    (a) Hyper Text Methodological Language
    (b) Hyper Text Method Language
    (c) Hyper Text Machine Language
    (d) Hyper Text Markup Language



    71. Which of the following is a non-impact printer?
    (a) Dot Matrix Printer
    (b) Inkjet Printer
    (c) Drum Printer
    (d) Chain Printer

    72. What is Software Piracy?
    (a) Shareware
    (b) Copy-protected Software
    (c) Unauthorized Duplication
    (d) None of the above

    73. Which is the Official Protocol of Internet?
    (a) WWW
    (b) IP
    (c) HTTP
    (d) All of the above

    74. What is SQL refer to?
    (a) Structured Query Language
    (b) Static Query Language
    (c) System Query Language
    (d) None of the above

    75. Which is not an example of a multitasking operating system?
    (a) MS-DOS
    (b) Linux
    (c) UNIX
    (d) None of the above

    76. Which is a computer output device?
    (a) MICR
    (b) OMR
    (c) Mouse
    (d) Plotter

    77. Find the latest one?
    (a) Windows Vista
    (b) Windows 8
    (c) Windows 10
    (d) Windows 12

    78. Find the odd one out from the following?
    (a) Visual Basic
    (b) C++
    (c) Windows
    (d) Java

    79. What does EDP stand for? .
    (a) Electronic Data Processing
    (b) Ebsidic Data Processing
    (c) Electric Data Processing
    (d) Erasable Data Processing

    80. What is PDF?
    (a) Portable Document File
    (b) Portable Document Format
    (c) Pictorial Document File
    (d) Pictorial Document Format



    81. Who was the founder of "Nasrani Deepika" started in 1846 from St. Joseph Press?
    (a) Mampuram Thangal
    (b) Pampady John Joseph
    (c) Kuriakose Elias Chavara
    (d) C.V. Kunjuraman

    82. Poykayil Sree Kumara Gurudevan was a social reformer who combined knowledge and  spirituality for  the liberation of the depressed classes was born at:
    (a) Eraviperoor
    (b) Thiruvalla
    (c) Vennikulam
    (d) Mallappally

    83. The Tolviraku revolt and Mechipullu revolt were women's initiatives which were led in the districts of:
    (a) Kannur and Wayanad
    (b) Kasargod and Kannur
    (c) Kasargod and Wayanad
    (d) Kannur and Malappuram

    84. On the hundredth day of the Paliyam Sathyagraha a freedom fighter met with tragic death in a police Lathi Charge, who was that freedom fighter?
    (a) G. Velayudhan
    (b) A. Velayaudhan
    (c) G.V. Velayaudhan
    (d) A.G. Velayaudhan

    85. Which among the following was an Arabic - Malayalam monthly?
    (a) Deepika
    (b) Al Ameen
    (c) Al Islam
    (d) Muslim

    86. Ambarisha Charitam a popular work in Kathakali was composed by:
    (a) Aswathi Tirunal
    (b) Karthika Thirunal
    (c) Irayimman Tampi
    (d) Kalidasa

    87. Who among the following leader was a famous women activist of 'Kerala Mahila Desasevika Sangh' who participated disobedient movement? But the British government imprisoned her and ordered her to surrender all her jewels:
    (a) Koothattukulam Mary
    (b) Lalitha Prabha
    (c) Margaret Pavamani
    (d) A.V. Kuttimalu Amma

    88. Who among the following was the grandson of the maharajah of Palghat?
    (a) Mannathu Padmanabhan
    (b) T.K. Madhavan
    (c) C. Kesavan
    (d) K.P. Kesava Menon

    89. The leaders of the famous Vaikam satyagraha were T.K. Madhavan, K.P. Kesavamenon, Mannath Padmanabhan, K. Kelappan and Dr. Palpu which one among the group does not belong to the list?
    (a) K. Kelappan
    (b) T.K. Madhavan
    (c) Dr. Palpu
    (d) K.P. Kesavamenon

    90. Who among the following has come to be called The father of political movement in modern Travancore?
    (a) J. Parameswaran Pillai
    (b) G. Parameswaran Pillai
    (c) P. Parameswaran Pillai
    (d) K. Parameswaran Pillai



    91. A Malayalam biography of Karl Max was published by:
    (a) Rama Krishna Pillai
    (b) Vakkam Abdul Khadir Maulavi
    (c) Chempaka Raman Pillai
    (d) E.M. Sankaran Nampooripad

    92. The Junior most member of the Supreme Court Judge Justice Chelameswar has broken the 'Omerta code' what do you mean by this code:
    (a) Recommendations of the supreme court
    (b) Apex court order
    (c) A code of law
    (d) Functioning of the collegium

    93. Which country is going to shut down the 'Jungle migrant camp CALAIS'?
    (a) Syria
    (b) Germany
    (c) France
    (d) USA

    94. Who among the following is the good will ambassador and promote the concept 'Share Organs
    save lives' 'Mrithasanjeevani' the government's deceased donor organ donation programme?
    (a) Mammotty
    (b) Mohan lal
    (c) Dileep
    (d) Manju Varrier

    95. 'Arnol Palmer' passes in to history in which field he was famous?
    (a) Foot Ball
    (b) Volley Ball
    (c) Swimming
    (d) Golf

    96. The Phrase 'We the people of India' emphasizes the concept of:
    (a) democracy
    (b) fraternity
    (c) citizenship
    (d) sovereignty

    97. Which part of the Indian constitution is defined fundamental rights?
    (a) Part II
    (b) Part III
    (c) Part IV
    (d) Part V

    98. Part XX of the constitution of India has only one article that is article 368. Which deals with?
    (a) Guidelines for framing of laws
    (b) Directive principles of state policy
    (c) Amendment of the constitution
    (d) Interpretation of the constitution

    99. Which among the following is not a constitutional body?
    (a) Central vigilance commission
    (b) National Human Rights Commission
    (c) Staff selection commission
    (d) National Human Rights

    100. Free and compulsory education for all children between 6 and 14 years of age has been made part of the:
    (a) Rights to education
    (b) Civil rights
    (c) Fundamental duties
    (d) Fundamental rights



    Ans: 51. (b),
    52. (c), 53. (d), 54. (d), 55. (d), 56. (a), 57. (b), 58. (c), 59. (c), 60. (b), 61. (a), 62. (c), 63. (b), 64. (c), 65. (d), 66. (a), 67. (d), 68. (b), 69. (a), 70. (d), 71. (b), 72. (c), 73. (b), 74. (d), 75. (a), 76. (d), 77. (c), 78. (c), 79. (a), 80. (b), 81. (c), 82. (a), 83. (b), 84. (d), 85. (c), 86. (a), 87. (b), 88. (d), 89. (c), 90. (b), 91. (a), 92. (d), 93. (c), 94. (b), 95. (d), 96. (d), 97. (b), 98. (c), 99. (b), 100. (d)

    Junior assistant Milma solved paper part 1 : Questions 01-25


    Junior assistant Milma solved paper part 2 : Questions 26-50






    No comments:

    Post a Comment

    Fashion

    Beauty

    Categories

    Travel