• Breaking News

    Hello

    Hello again

    And Again!

    Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo

    Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo

    Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo

    Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo

    Tuesday, February 7, 2017

    Current Affairs Questions and answers February 2017

    Current Affairs February 2017 Question and answers



    1. Which is the first state to send postal ballots electronically to service voters?
    Ans: Goa

    2. Which neighboring country launched a 10 year plan to stop depending on India for importing vegetables?
    Ans: Nepal

    3. Who won the 2016-17 Under-19 Cooch Behar Cricket Trophy?
    Ans: Bengal

    4. Which Indian badminton player won the women's singles title in the 2017 Malaysia Masters
    Grand Prix?
    Ans: Saina Nehwal

    5. Which town has been declared as the second capital of Himachal Pradesh?
    Ans: Dharamsala

    6. Who is the new Director of CBI?
    Ans: Alok Kumar Verma

    7. Who is the new Vice President of the United States?
    Ans:  Mike Pence



    8. Whose autobiography is 'The Art of the Deal'?
    Ans: Donald Trump

    9. ATM facility was recently launched in which Indian warship?
    Ans: I.N.S. Vikramaditya

    10. Who was the man of the series in the recently concluded ODI series between India and England?
    Ans: Kedar Jadhav

    11. Adama Barrow is the new President of which African country?
    Ans: Gambia

    12. Which noted scientist, often referred to as the 'Father of Indian Palynology' (study of pollen
    grains), passed away recently?
    Ans: Parmeshwaran Krishnan Kutty Nair ( P.K.K. Nair)

    Dr. P.K.K. Nair is known for his contribution to the development of the science of Palynology in
    India, a subject dealing with pollen grain. He is responsible for defining the modern concept of palynological science based on plant reproductive biology. He founded Environment Resources
    Research Centre (ERRC) in thiruvananthapuram in 1991. He is also credited with the postulating the triphyletic theory of origin of flowering plants (angiosperms) and the development of a national database for airborne particulate materials (aerospora) for use in the study of human allergy.

    13. Which movie, written and directed by Woody Harrelson, was shot in a single take and broadcast live to 500 theatres?
    Ans: Lost in London

    14. First passenger bus to run on biogas is to be launched in which city?
    Ans: Kolkata



    15. Which Indian scientist, popularly known as the 'Black Hole Man of India' passed away recently?
    Ans:  Prof. Vishweshwara

    Professor C.V. Vishveshwara is known for his pioneering work on black holes. In the 1970s, while at
    University of Maryland, he was among the first to study 'black holes' even before they had been so named. His calculations succeeded in giving a graphical form to the signal that would be emitted by two merging black holes.

    16. Name the Mohiniyattam exponent who was recently awarded the Kerala Tourism's Nishagandhi Puraskaram.
    Ans: Bharati Shivaji

    17. Which state organized human chain recently to support prohibition of liquor?
    Ans: Bihar

    18. Where was the 4 lakh square feet latest IT building, 'Jyothirmaya' inaugurated recently?
    Ans: Infopark, Kakkanad, Kochi

    19. Who won the 2017 Desert T20 Challenge?
    Ans: Afghanistan

     Desert T20 Challenge was a Twetny20 International cricket tournament held in Dubai and Abu Dhabi. Seven Associate Members of the ICC eligible for taking part in T20 International matches (Papua New Guniea did not participate) and Namibia participated in the tournament

    20. Name the women's football league launched in India.
    Answer:  Indian Women's League



    No comments:

    Post a Comment

    Fashion

    Beauty

    Categories

    Travel