• Breaking News

    Hello

    Hello again

    And Again!

    Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo

    Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo

    Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo

    Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo

    Saturday, January 28, 2017

    Kerala PSC Staff Nurse previous Solved papers Part 2

    Staff Nurse Kerala PSC previous question papers Part 2

    Name of Post:STAFF NURSE
    Department: INSURANCE MEDICAL SERVICES
    Medium of question:-ENGLISH    
    Paper Code:-27/2016/OL   
    Date of Test :26.02.2016


    26. The head circumference in the year of 5 years will be
    A. 35 cm
    B. 45 cm
    C. 50 cm
    D. 55 cm
    Correct Answer. Option-C

    27. The good size of the flash card is
    A. 10 × 12
    B. 15 × 20
    C. 22 × 28
    D. 26 × 28
    Correct Answer. Option-C

    28. The bacteria grows in the baby intestine and prevent harmful bacteria such as E-coli from growing and causing
    diarrhea the bacteria called
    A. Lactoferrin
    B. Lysosomes
    C. Lactobacillus bifidus
    D. None of the above
    Correct Answer. Option-C

    29. To develop creative thinking the best method of teaching is
    A. Group discussion
    B. Tutorial method
    C. Demonstration
    D. Brain storming

    Correct Answer. Option-D



    30. International Red Cross Society is founded by
    A. Charles Dickson
    B. Charles Darwin
    C. Henry Dunant
    D. Von pirguet
    Correct Answer. Option-C

    31. The students studies first hand objects and materials in their natural environment is known as
    A. Demonstration
    B. Learning by doing
    C. Simulation
    D. Field trip
    Correct Answer. Option-D

    32. ICDS programme started in
    A. 1975
    B. 1970
    C. 1978
    D. 1980
    Correct Answer. Option-A

    33. The optimum period of storage of river water considered to be about
    A. 5-10 days
    B. 10-14 days
    C. 14-20 days
    D. 20-25 days

    Correct Answer. Option-B

    34. PEP Should be initiated before
    A. 24 hours
    B. 72 hours
    C. 48 hours
    D. 36 hours
    Correct Answer. Option-B

    35. MTP Act came into force in the year of
    A. 1971
    B. 1972
    C. 1973
    D. 1975
    Correct Answer. Option-B

    36. The albumin of the egg begins to coagulate at
    A. – 60 degree Celsius
    B. 62 degree Celsius
    C. 64 degree Celsius
    D. 65 degree Celsius
    Correct Answer. Option-A

    37. Prevention of food adulteration Act was enacted in
    A. 1944
    B. 1954
    C. 1964
    D. 1974
    Correct Answer. Option-B

    38. NACO is the programme for
    A. TB
    B. STD
    C. AIDS
    D. All of the above
    Correct Answer. Option-C

    39. Panel discussion involves
    A. 1 person
    B. 1-2 person
    C. 4 person
    D. 4-8 people
    Correct Answer. Option-D

    40. Anti sterility vitamin is
    A. Vitamin A
    B. Vitamin E
    C. Vitamin K
    D. Vitamin D

    Correct Answer. Option-B

    41. An expert committee for health man power planning, production and management is known as
    A. Shrivasthava committee
    B. Mehta committee
    C. Bajaj committee
    D. Bhore committee
    Correct Answer. Option-C

    42. Erogtism occurs due to
    A. Aspergillus flavus
    B. Satius
    C. Claviceps fusiformis
    D. Argemone mexicana
    Correct Answer. Option-C

    43. The study of anthropoids which are of medical importance is known as
    A. Ecology
    B. Anthropology
    C. Epidemiology
    D. Medical entomology
    Correct Answer. Option-D

    44. Angular stomatitis is caused by
    A. Riboflavin deficiency
    B. Thiamine deficiency
    C. Pyridoxine deficiency
    D. Iodine deficiency
    Correct Answer. Option-A

    45. ESI Act was enforced by the Government in
    A. 1938
    B. 1948
    C. 1958
    D. 1968
    Correct Answer. Option-B

    46. MMR vaccine given at the month of
    A. 12 months
    B. 15 months
    C. 18 months
    D. 20 months
    Correct Answer. Option-B

    47. Slow sand or biological filtration of water is introduced in Scotland in
    A. 1804
    B. 1904
    C. 1704
    D. 1604
    Correct Answer. Option-A

    48. Orthotolidine test was developed in
    A. 1918
    B. 1920
    C. 1928
    D. 1938
    Correct Answer. Option-A

    49. The instruments devised for measuring the cooling power of the air is
    A. Kata thermometer
    B. Wet globe thermometer
    C. Silvered thermometer
    D. Globe thermometer
    Correct Answer. Option-A

    50. Clark’s process is a method of removing
    A. Temporary hardness
    B. Permanent hardness
    C. 1 and 2
    D. None of the above

    Correct Answer. Option-A



    Kerala PSC Staff Nurse Grade 2 Previous solved papers Part I (Questions 01- 25 )

    Kerala PSC Staff Nurse Grade 2 Previous solved papers Part III (Questions 50- 75 )



    No comments:

    Post a Comment

    Fashion

    Beauty

    Categories

    Travel