• Breaking News

    Hello

    Hello again

    And Again!

    Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo

    Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo

    Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo

    Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo

    Saturday, January 28, 2017

    Kerala PSC Staff Nurse Grade 2 Previous solved papers 2016

    Staff Nurse Kerala PSC previous question papers 

    Name of Post:STAFF NURSE
    Department: INSURANCE MEDICAL SERVICES
    Medium of question:-ENGLISH    
    Paper Code:-27/2016/OL   
    Date of Test :26.02.2016


    1. Who was the founder of Vala Samudaya Parishkarini Sabha ?
    A. Pandit Karuppan
    B. Ayyankali
    C. V.T. Bhattathirippadu
    D. Paalakkunnathu Abraham Malpan
    Correct Answer. Option-A

    2. Gurudas Bhanarjee was the first Indian Vice-Chancellor in ________ University.
    A. Bombay University
    B. Banarus Hindu University
    C. Culcutta University
    D. Aligarh Muslim University
    Correct Answer. Option-C

    3. Which Indian city is known as ‘The City of Demonstrations’ ?
    A. Amritsar
    B. Delhi
    C. Srinagar
    D. Bhubaneswar
    Correct Answer. Option-B

    4. Roopa Bhadratha Vaadam was related to
    A. Edasseri
    B. G. Sankara Kuruppu
    C. Changampuzha
    D. Mundasseri
    Correct Answer. Option-D



    5. The legal advisor of constituent assembly
    A. B.N. Rao
    B. B.R. Ambedkar
    C. Alladi Krishnaswami Ayer
    D. B.L. Mithar
    Correct Answer. Option-A

    6. Name the first Chairman of Finance Commission
    A. Rangaraajan
    B. K.C. Pant
    C. K.C. Niyogi
    D. John Mathai
    Correct Answer. Option-C

    7. Bhasha Poshini Sabha was founded by
    A. Kumaranasan
    B. Kodungallur Kunjukkuttan Thampuran
    C. Keralavarma Valiyakoyi Thampuran
    D. Changampuzha
    Correct Answer. Option-B

    8. The author of Najan Oru Puthiya Lokam Kandu
    A. K.P. Vellon
    B. Makthi Thangal
    C. M.C. Joseph
    D. A.K. Gopalan
    Correct Answer. Option-D

    9. Jeeval Sahithya Prasthanam was the early name of
    A. Purogamana Sahithya Prasthanam
    B. Naadaka Prasthanam
    C. Library Movement
    D. Namboothiri Movement
    Correct Answer. Option-A

    10. Dharmam was a work of
    A. Dr. Ayyathan Gopalan
    B. Ayyankali
    C. Sree Narayana Guru
    D. T.K. Madhavan
    Correct Answer. Option-C

    11. When did the magazine Muslim Published ?
    A. 1930
    B. 1915
    C. 1906
    D. 1920
    Correct Answer. Option-C

    12. Who wrote the poem ‘Tagore Malayalam’ ?
    A. Sumangala
    B. Panthalam Kerala Varma
    C. Raaja Ravi Varma
    D. Kumaranasan
    Correct Answer. Option-D

    13. Which agency was secured Krupasakaya Award of UNESCO ?
    A. NCERT
    B. Grandhasaala Sangham
    C. NEEM
    D. Library Council
    Correct Answer. Option-B

    14. The leader of Yachana Yathra
    A. V.T. Bhattathirippadu
    B. A.K. Gopalan
    C. K. Kelappan
    D. P. Krishna Pillai
    Correct Answer. Option-A

    15. Representation of Travancore in the constituent assembly
    A. 15
    B. 6
    C. 10
    D. 11
    Correct Answer. Option-B

    16. In which year Poor Home Society was established ?
    A. 1975
    B. 1919
    C. 1949
    D. 1937
    Correct Answer. Option-D

    17. The editor of the magazine Murali
    A. T. Ammalu Amma
    B. Kadathanattu Madhavi Amma
    C. Kesavadev
    D. S.K. Pottakkadu
    Correct Answer. Option-B

    18. The founder of ‘Society for the Promotion of Education of Women’
    A. O. Chanthu Menon
    B. Appu Nedungadi
    C. Akkamma Cheriyan
    D. A.V. Kuttimalu Amma
    Correct Answer. Option-B

    19. In which year Deena Bandhu was started ?
    A. 1924
    B. 1929
    C. 1934
    D. 1914
    Correct Answer. Option-D

    20. The capital of Andhra Pradesh
    A. Vijayawada
    B. Amaravathi
    C. Chittur
    D. Gundur
    Correct Answer. Option-B

    21. The generally accepted term of community health nurse is
    A. Public health nurse
    B. Care giver of the community
    C. Private health nurse
    D. Sector nurse
    Correct Answer. Option-A

    22. Water is primarily derived from
    A. Oceans
    B. Ice-caps
    C. Ground water
    D. Rivers
    Correct Answer. Option-A

    23. Health assistant female may cover
    A. One sub centre
    B. One thousand population
    C. Three sub centre
    D. One PHC
    Correct Answer. Option-D

    24. Summative evaluation means
    A. Done before the program
    B. Done in between the program
    C. 1 and 2
    D. Done at the end
    Correct Answer. Option-D

    25. The study of physical and psychological changes which are incident to old age is called as
    A. Geriatrics
    B. Gerontology
    C. Clinical gerontology
    D. Clinical geriatrics
    Correct Answer. Option-B



    Kerala PSC Staff Nurse Grade 2 Previous solved papers Part II (Questions 25- 50 )

    Kerala PSC Staff Nurse Grade 2 Previous solved papers Part III (Questions 50- 75 )



    No comments:

    Post a Comment

    Fashion

    Beauty

    Categories

    Travel