University assistant kerala psc previous questions part 2


University assistant kerala psc previous questions and answers part 2

21) Which country won the silver medal for Hockey in Athens Olympic 2004?
(a) Australia
(b) Pakistan
(c) The Netherlands
(d) Germany
Ans. The Netherlands



(22) ‘Centrino’ is related to:
(a) Mobile technology
(b) Photography
(c) Biotechnology
(d) None of the above
Ans. Mobile technology

(23) ‘Cartosat’ is related to:
(a) Cartoon
(b) Mapping
(c) Transportation
(d) None of the above
Ans. Mapping

(24) Sania Mirza is an Indian star in the field of:
(a) Badminton
(b) Tennis
(c) Table Tennis
(d) None of the above
Ans. Tennis


(25) One MB in computer memory is:
(a) 100 KB
(b) 1024 KB
(c) 1000 KB
(d) None of the above
Ans. 1024 KB

(26) To be extremely interesting:
(a) Captivate
(b) Capture
(c) Cantankerous
(d) Dazzling
Ans. Captivate

(27) To lead a simple life:
(a) Sparse
(b) Spartan
(c) Scurrilous
(d) Spawn
Ans. Spartan



(28) To make one feel less tired:
(a) Retire
(b) Exhaust
(c) Suffer
(d) Refresh
Ans. Refresh

(29) To feel very happy:
(a) Content
(b) Euphoria
(c) Satisfaction
(d) Morose
Ans. Euphoria

(30) To please one by – praising:
(a) Reputation
(b) Fawn
(c) Redeem
(d) Glorious
Ans. Fawn

Question : 31 to 35 have four words each. Three of the word can be grouped together on the basis of community. One word does not belong to basis of community. One word does not belong to the group. Find out that word.

(31) (a) PT Usha
(b) Anju George
(c) OV Vijayan
(d) Shiny Wilson


Ans : 31-OV. Vijayan

(32) (a) Paris
(b) London
(c) Moscow
(d) Toronto

Ans: Toronto

(33)
(a) Bahrain
(b) Saudi Arabia
(c) UAE
(d) West Indies

Ans: West Indies

(34) (a) Mars
(b) Saturn
(c) North Star
(d) Jupitar

Ans: North Star

(35)
(a) Kumarakom
(b) Kovalam
(c) Maldives
(d) Thekkady

Ans:Maldives

Post a Comment