• Breaking News

    Hello

    Hello again

    And Again!

    Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo

    Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo

    Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo

    Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo

    Sunday, February 7, 2016

    Kerala PSC Assistant Dental Surgeon solved paper


    Kerala PSC  Assistant Dental Surgeon old question paper  part 4



    (76) Surgical emphysema may be caused by
    A) Use of high speed air turbine handpieces with the exhaust facing the surgical side
    B) Increased intraoral pressure
    C) Use of hydrogen peroxide in the surgical wound
    D) All the above options

    Answer: D

    (77) Which is the most efficient fixation technique in fracture mandible central crossing the midline region ?
    A) Mono cortical compression plating
    B) Bi cortical compression plating
    C) Lag screw
    D) Use of 3 D plates

    Answer: B



    (78) Which of the following is NOT a function of Zygoma ?

    A) Protection of globe and associated structures

    B) Origination of masseter muscle

    C) Transmission of part of the masticatory forces to the cranial base

    D) Insertion of the temporalis muscle

    Answer: D

    (79) Port wine stain is

    A) Capillary hemangioma

    B) Capillary malformation

    C) Congenital dermal vascular ectasia

    D) Option 2 and 3

    Answer: D

    (80) Lincoln s highway is associated with

    A) Head and neck infections

    B) Spread of oral malignancy

    C) Options 1 and 2

    D) None of the above.

    Answer: A

    (81) mercury intoxication in dental office mainly results from

    A) old amalgam scraps

    B) ingestion of mercury

    C) inhalation of mercury vapours

    D) direct contact with mercury

    Answer: C

    (82) cold test can be best performed using

    A) dichlorodifluoro methane

    B) ethylchloride spray

    C) carbon dioxide snow

    D) ice stick

    Answer: C

    (83) guttapercha is best sterilized by

    A) immersion in 5.25 % sodium hypochlorite

    B) immersion in alcohol

    C) dry heat

    D) glass bead sterilizer

    Answer: A

    (84) dental cement that adhere chemically to tooth structure is

    A) zinc phosphate

    B) resin cements

    C) calcium hydroxide

    D) glass ionomer cements

    Answer: D

    (85) the proponent of acid etching was

    A) dennis smith

    B) michael buonocore

    C) nakabayashi

    D) fusayama

    Answer: B

    (86) bleaching in vital teeth is done using

    A) walking bleach

    B) sodium perborate

    C) carbamyl peroxide

    D) sodium hypochlorite

    Answer: C



    (87) affected dentin is

    A) contaminated with bacteria

    B) not invaded by bacteria

    C) to be removed before restoration

    D) known as secondary dentin

    Answer: B

    (88) dental composites can be light cured by

    A) QTH

    B) LED

    C) plasma arc

    D) all of the above

    Answer: D

    (89) apex locators are used to

    A) locate calcified canals

    B) determine working length

    C) to test pulp vitality

    D) to locate peri apical lesions

    Answer: B

    (90) infected symptomatic root canals contain great numbers of

    A) streptococci

    B) actinomyces

    C) lactobacilli

    D) bacteriodes

    Answer: C

    (91) 18-8 Stainless steel alloy contains

    A) 18% cobalt and 8% nickel

    B) 18% nickel and 8% chromium

    C) 18% chromium and 8% nickel

    D) 18% cobalt and 8% chromium

    Answer: C

    (92) Glass Ionomer Cement used for luting is

    A) Type I

    B) Type II

    C) Type III

    D) None of the above

    Answer: A

    (93) Superelasticity in certain NiTi alloys is due to phase transition from

    A) Ferrite to Austenite

    B) Austenite to Martensite

    C) Martensite to Austenite

    D) Austenite to Ferrite

    Answer: B


    (94) Orthodontic pliers may corrode due to

    A) Steam under Pressure Sterilization

    B) Dry Heat Sterilization

    C) Chemical Vapour Sterilization

    D) None of the above

    Answer: A



    (95) Titanium brackets are used in patients allergic to

    A) Chromium

    B) Cobalt

    C) Manganese

    D) Nickel

    Answer: D


    (96) In Glass Bead Srerilization, the heat range should not exceed:

    A) 150°C

    B) 200°C

    C) 250°C

    D) 300°C

    Answer: C

    (97) Ideal Sterilization method for instruments that may be prone to corrosion or heat damage is

    A) Dry Heat Sterilization

    B) Chemical Vapour Sterilization

    C) Glass Bead Sterilization

    D) Ethylene oxide Sterilization

    Answer: D

    (98) Seperators used in fixed orthodontic appliances are

    A) Passive components

    B) Active components

    C) Both active and passive component

    D) None of the above

    Answer: B


    (99) During orthodontic treatment, there is proliferation of the interdental papillae.To increase the circulation and to prevent formation of pendulous fibrous areas, it is recommended to use :

    A) a hard rubber interdental stimulator

    B) a soft rubber interdental stimulator

    C) a soft multitufted tooth brush

    D) a hard multitufted tooth brush

    Answer: B

    (100) Elgiloy orthodontic wires are also called as

    A) Cobalt Chromium

    B) Beta-titanium

    C) Nitinol

    D) Coaxial archwires

    Answer: A



    No comments:

    Post a Comment

    Fashion

    Beauty

    Categories

    Travel