• Breaking News

    Hello

    Hello again

    And Again!

    Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo

    Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo

    Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo

    Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo Testo

    Sunday, January 31, 2016

    Kerala psc staff nurse old question papers 2015

    Kerala PSC Staff Nurse Grade 2 in Health Services solved question paper 
    Date of Test 23-04-2015


    Kerala psc staff nurse previous questions part 1 general knowledge

    (1) In which district the famous Mathikettan Shola National Park is situated ?
    (A) Wayanad
    (B) Idukki
    (C) Palakkad
    (D) Pathanamthitta

    Answer:-B

    (2) Who is the present Prime Minister of Bhuttan?
    (A) Tshering Tobgay
    (B) Jigme Thinley
    (C) Sangay Ngedup
    (D) Khandu Wangchak

    Answer:-A



    (3) Name the organization that Vakkom Abdul Khader Moulavi set up at Nilakkamukku in 1918
    (A) Muslim Taluk Samajam
    (B) Islam Dharma Paripalana Sangam
    (C) Hadiyyul Islam Sangam
    (D) Vakkom Taluk Samajam

    Answer:-B

    (4) Manan Chandra is related with which game ?
    (A) Chess
    (B) Snooker
    (C) Shooting
    (D) Swimming

    Answer:-B

    (5) The social reformer who got Padma Bhushan in 1966 ?
    (A) Sahodaran Ayyappan
    (B) Poikayil Yohannan
    (C) Mannathu Padmanabhan
    (D) V.T.Bhattathiripad

    Answer:-C

    (6) Julian Assange is a national of ___
    (A) America
    (B) Swedan
    (C) Australia
    (D) England

    Answer:-C

    (7) Who was the first General Secretary of SNDP Yogam ?
    (A) Kumaranasan
    (B) Sri Narayana Guru
    (C) Dr.Palpu
    (D) Sahodaran Ayyappan

    Answer:-A

    (8) Who among the following wrote Tuhfat-ul-Muwahhidin ?
    (A) Sir Sayyid Ahmed Khan
    (B) Iswara Chandra Vidhyasagar
    (C) Moulana Abul Kalam Azad
    (D) Raja Ram Mohan Roy

    Answer:-D

    (9) Who founded the Servants of India Society in 1905?
    (A) M.G.Ranade
    (B) Bal Gangadar Tilak
    (C) Dadabai Navroji
    (D) Gopala Krishna Gokhale

    Answer:-D

    (10) The person who is known as 'Deshabandhu'?
    (A) C.F.Andrews
    (B) C.R.Das
    (C) Motilal Nehru
    (D) W.C.Banerjee

    Answer:-B

    (11) Name the waterbody that separates Andaman from Nicobar
    (A) Palk Strait
    (B) Ram Sethu
    (C) Ten Degree Channel
    (D) Nine Degree Channel

    Answer:-C

    (12) All India Soil and Land Use Survey (SLUSI) was established in __
    (A) 1955
    (B) 1952
    (C) 1949
    (D) 1958

    Answer:-D



    (13) ITCZ refers to which one of the following ?
    (A) Internal Tropical Coverage Zone
    (B) Inter Tropical Circulation Zone
    (C) Internal Tropical Cyclone Zone
    (D) Inter Tropical Convergence Zone

    Answer:-D

    (14) In which state the Industrial District Jalpaiguri situated ?
    (A) Bihar
    (B) Jharkhand
    (C) West Bengal
    (D) Uttar Pradesh

    Answer:-C

    (15) The river which is known as Tsangpo in Southern Tibet ?
    (A) Brahmaputra
    (B) Indus
    (C) Yangtze
    (D) Mekong

    Answer:-A

    (16) Who was the founder of Dhaka Anushilan Samithi ?
    (A) Lala Hardayal
    (B) Pulin Das
    (C) Vanchi Iyar
    (D) Bhupendra Dutta

    Answer:-B

    (17) Sadhu Jana Paripalana Sangam was established in the year
    (A) 1903
    (B) 1905
    (C) 1909
    (D) 1907

    Answer:-D

    (18) Who wrote the book 'Mokshapradeepam' ?
    (A) Chattambi Swamikal
    (B) Vaikunda Swamikal
    (C) Brahmananda Sivayogi
    (D) Kumara Guru

    Answer:-C

    (19) Who won 2014 Nobel Prize in Economics ?
    (A) Jean Tirole
    (B) Patric Modiano
    (C) Eric Betzig
    (D) Alvin E. Roth

    Answer:-A

    (20) Name the innovation from India that has been listed among the 25 best innovations of 2014 by the Time Magazine
    (A) Mangalyaan
    (B) Tata Ace
    (C) Brahmos
    (D) Telegram App.

    Answer:-A

    (21) The electric field inside a uniformly charged thin spherical shell is

    (A) 1
    (B) 0
    (C) infinity
    (D) 10

    Answer:-B

    (22) Which is more elastic?
    (A) Glass
    (B) Concrete
    (C) Steel
    (D) Rubber

    Answer:-C



    (23) A liquid drop is spherical in shape due to
    (A) Viscosity
    (B) Capillarity
    (C) Buoyancy
    (D) Surface Tension

    Answer:-D

    (24) When a stone is thrown vertically above,the acceleration at the top is

    (A) g
    (B) 0
    (C) -g
    (D) 0.5g
    Answer:-A

    (25) When temperature increases,the electrical conductivity of a semiconductor
    (A) Increases
    (B) Decreases
    (C) First increases and then decreases
    (D) No change

    Answer:-A

    No comments:

    Post a Comment

    Fashion

    Beauty

    Categories

    Travel