Monday, January 25, 2016

Kerala PSC dental Hygienist grade 2 Solved paper 2015



Kerala PSC Dental Hygienist grade 2 Solved paper PART I


Examination date: 28/09/2015

Category code:010/2012



(1) Where does Edakkal Caves situate?

A) Pulpally
B) Sultanbattery
C) Manathavadi
D) Ambukuthi

Answer: D

(2) The period of 12th Five year plan is...
A) 2012-2017
B) 1997-2002
C) 2007-2012
D) 2002-2007

Answer: A

(3) When was the Ouit India resolution passed?
A) 9 October 1942
B) 8 August 1942
C) 15 September 1942
D) 15 August 1942

Answer: B



(4) In which state does Somanath temple locate?
A) Maharashtra
B) Rajastan
C) Gujarat
D) Uttar Pradesh

Answer: C

(5) Who raised the slogan 'Inquilab Sindabad'?
A) Subash Chandra Bose
B) B.R Ambedkar
C) E M S Namboothiripad
D) Bhagat Singh

Answer: D

(6) Which is the second most populous state in India?
A) West Bengal
B) Uther Pradesh
C) Rajastan
D) Maharashtra

Answer: D

(7) Poona Pact was signed between two great leaders of Indian national Monement.Who were they?
A) Gandhi-Ambedkar
B) Nehru-patel
C) Gandhi-Jinnah
D) Nehru-Subash Chandra Bose

Answer: A

(8) Who authored the book 'Jathikummi'?
A) Jyothiba Phule
B) Sahodaran Ayyappan
C) Pandit Karuppan
D) E V Ramaswami Naikkar

Answer: C

(9) Who had been the first leader of opposition in Kerala Assembly?
A) T V Thomas
B) P T Chacko
C) E M S
D) Rossamma Punnose

Answer: B

(10) Which film won the national award for the best feature film in 2014?
A) Ship of Theseus
B) ID
C) Court
D) Queen

Answer: A

(11) A new project is introduced by the central government topromote easy accessability to bank lo
A) PJDY
B) NITI
C) NREGP
D) MUDRA

Answer: D

(12) Who is the Election commissioner of India?
A) Y S Khureshi
B) S H Brahma
C) Nazim Saidi
D) Naveen Chawla

Answer: C

(13) Which is the capital city of Yeman?
A) Aden
B) Sana'a
C) Tehran
D) Jibuthi

Answer: B



(14) Which malayalam novel secured the Vayalar Award in 2014?
A) Delhi Gathakal
B) Manushyanu Oru Amukham
C) Paper Loadge
D) Aarachar

Answer: D

(15) In which year N S S was formed?
A) 1912
B) 1914
C) 1910
D) 1913

Answer: B

(16) Who was the first General Secretary of SNDP Yogam?
A) Kumaran Asan
B) G K Pillai
C) DR.Palpu
D) Sri Narayana Guru

Answer: A

(17) Who is the Spiritual leader of PRDS?
A) Ayyankali
B) Pambadi John Joseph
C) Poikayil Yohannan
D) Kallara Sukumaran

Answer: C

(18) Where was the Kayyal Sammelanam conducted under the leadership of Ayyankali?
A) Changanacherry
B) Marthandam
C) Alappuzha
D) Kochi

Answer: D

(19) Admavidya Sangaham was founded by...

A) Thycaud Ayya
B) Vagbhadanada
C) Viakunda Swami
D) Brahmanada Sivayogi

Answer: B

(20) Which of the following state that does not share western Ghat?
A) Goa
B) Karnataka
C) Telungana
D) Tamilnadu

Answer: C



(21) Which of the following is not an impression material for dentulous condition

A) Alginate
B) Agar
C) Impression compound
D) Addition silicone

Answer: C

(22) Which of the following is a reversible impression material

A) Agar
B) Gypsum
C) Alginate
D) Zinc oxide eugenol impression paste

Answer: A

(23) Which of the following is an elastomeric impression material
A) Impression compound
B) Alginate
C) Polyether
D) Zinc oxide eugenol impression paste

Answer: C

(24) For the manipulation of acrylic, the polymer:monomer ratio by volume is,

A) 1:3
B) 3:1
C) 2:1
D) 1:2

Answer: B

(25) Type III Gypsum product is
A) Impression plaster
B) Dental stone
C) Dental stone , High strength
D) Dental stone, High strength , High expansion

Answer: B

Kerala PSC assistant dental surgeon health services syllabus 2016

0 comments

Post a Comment