Sunday, September 27, 2015

Sree chitra staff nurse previous Solved paper part 2

Sree chitra staff nurse previous questions and answers Part 2

26.The foetal heart sound can be heard after …… month of pregnancy
A.8
B.7
C.5
D.6
Ans: D

27.The average length of umbilical cord is………cm
A.45
B.55
C.50
D.60
Ans:C

28.Human foetus has a coat of hair called
A.Fur
B.Lanugo
C.Scutes
D.Libids
Ans:B

29.Hypoglycemia in a baby of diabetic mother is because of:
A.Decreased glucose
B.Pancreatic
C.Metabolic
D.Increased insulin
Ans:D

30.When released from ovary the human egg contains
A.One Y chromosome
B.Two X chromosome
C.One X chromosome
D.None of above
Ans:C

31.Urinalysis is done at every antenatal visits to check
A.Ketones
B.Glucose
C.Proteins
D.All the above
Ans:D

32.Site of fertilization in female reproductory system is
A.Fallopian tube
B.Uterus
C.Vagina
D.Ovary
Ans:A

33.The child has a complete set of deciduous teeth at the age of ………years
A.1
B.3
C.2
D.4
Ans:C

34.A cause of death in LBW babies are the following except
A.Birth Injury
B.Quickening
C.Difficult breathing
D.Jaundice
Ans:B

35.A non pregnant  uterus measures
A.7.5 x 5 x 2.5 cm
B.9.5 x 5.5 x3 cm
C.7 x5 x 2.5 cm
D.None of above
Ans:A

36.Neonate is one who is ………days
A.Less than 42
B.Less than 7
C.Less than 1 year
D.Less than 28
Ans:D

37.When the umbilical cord lies in front  of the presenting part it is called
A.Cord prolapsed
B.Cord presentation
C.Vasa praevia
D.None of above
Ans:B

38.Protein requirement for a pregnant woman per day is…….grams
A.50
B.60
C.65
D.55
Ans:D

39.Congenital varicella is related with which disease?
A.Chicken pox
B.Measles
C.Variola
D.German measles
Ans:A

40.The maximum amount of blood lost during delivery is…..ml
A.200
B.300
C.650
D.500
Ans:D

41.The fundus is at the level of umbilicus during….week of pregnancy
A.24
B.20
C.16
D.28
Ans:A

42.The first sign seen in pregnancy is:
A.Morning sickness
B.Lightening
C.Breast changes
D.Amenorrhoea
Ans:D

43.The hormone that is injected to pregnant women at the time of delivery
A.Vasopressin
B.Androgen
C.Oxytocin
D.Oestrogen
Ans:C

44.Labour starts with pain and ends with the delivery of
A.Uterus
B.Placenta
C.Ovary
D.Cervix
Ans:B

45.Labour takes place after ………….day of last menstrual period:
A.300
B.365
C.240
D.280
Ans:D

46.A new born baby has………..bones
A.206
B.230
C.300
D.270
Ans:C

47.After pain is seen
A.During  labour
B.After delivery
C.Before delivery
D.None of above
Ans:B

48.Bartholin gland is found in
A.Vagina
B.Liver
C.Penis
D.Stomach
Ans:A

49.Corpus luteum is found in
A.Vagina
B.Urethra
C.Ovary
D.Uterus
Ans:C

50.A child’s heredity is determined at the time of
A.Birth
B.Conception
C.Delivery
D.Infancy
Ans:B

51.Following are the organs of female reproductory system except
A.Prostate glands
B.Ovary
C.Uterus
D.Vagina
Ans:A

52.Heart burn refers to an uneasy burning sensation in the
A.Liver
B.Lungis
C.Tongue
D.Stomach
Ans:D

53.Breast milk production increased due to
A.Prolactin
B.Parotin
C.Oestrogen
D.Progesterone
Ans:A

54.Causes of MMR are the following except
A.VPD
B.Haemorrhage
C.Anaemia
D.Sepsis
Ans:A

55.The brim of the anthropoid pelvis is ……..shape
A.Round
B.Triangular
C.Kidney
D.Oval
Ans:D

56.Minimum 3 antenatal check –ups at 12 ……….and 36 weeks of gestation
A.30
B.31
C.32
D.33
Ans:C

57.Minor disorders of pregnancy are the following except
A.Quickening
B.Ptyalism
C.Heart burn
D.Morning sickness
Ans:A

58.Which of the following chemical is used to test urine for albumin
A.Ammonium sulphate
B.Benedict’s reagent
C.Liquor ammonia
D.Acetic acid
Ans:D

59………percent of water contains in amniotic fluid
A.97
B.98
C.99
D.96
Ans:C

60.The killing of a new born child by its parents is called
A.Foeticide
B.Infanticide
C.Homicide
D.Abortion

Ans:B

0 comments

Post a Comment