Monday, September 28, 2015

Sctimst staff nurse previous questions and answers Part 3

sree chitra thirunal institute of medical sciences nurse recruitment 2015 questions 


61.The function of amnion is:
A.Excretion
B.Nutrition
C.Respiration
D.Shock protection
Ans:D

62.Warning signals in antenatal period are the following except
A.Swelling of feet
B.Bleeding
C.Chloasma
D.Blurring of vision
Ans:C

63.The physiological oedema is seen in……..percent of pregnant woman
A.30
B.40
C.50
D.65
Ans:B

64.The strongest ligament in the female pelvis is
A.Transverse cervical
B.Broad
C.Round
D.Utero sacral
Ans:A

65.Gynaecoid pelvis is……in shape
A.Heart
B.Oral
C.Round
D.Kidney
Ans:C

66.First foetal movement felt by the mother is
A.Morning sickness
B.Quickening
C.Lightening
D.Oedema
Ans:B

67.Following are the transplacental infections except
A.Rubeola
B.Rubella
C.AIDS
D.Syphilis
Ans:A

68.Premature baby is related with which instrument?
A.Refrigerator
B.ILR
C.Thermometer
D.Incubator
Ans:D

69.The alternate term of normal labour is
A.Phantum
B.Eutocia
C.False pain
D.Spurious labour
Ans:B

70.Presumptive signs of pregnancy are the following except
A.Lightening
B.Amenorrhoea
C.Morning Sickness
D.Breast changes
Ans:A

71.The process by which ova are discharged from ovary is called
A.Oviparity
B.Conception
C.Menstruation
D.Ovulation
Ans:D

72.Grafian follicle of ovary secretes which hormones?
A.Pregesterone
B.Prolactin
C.Oestrogen
D.Cortisone
Ans:C

73.Drugs and X-rays should be avoided in the …………..trimester of pregnancy:
A.First
B.Second
C.Third
D.Forth
Ans:A

74.Amniotic fluid other wise known as:
A.Funis
B.After birth
C.Decidua
D.Liquor amni
Ans:D

75.Warning signals during labour are the following except
A.Cord prolapsed
B.Sluggish pains
C.Fits
D.Several Headache
Ans:C

76.Rail wheel factory situated at
A.Chennai
B.Banglore
C.Kapurthala
D.Chandigarh
Ans:B

77.The first Railway line in South India started in
A.1886
B.1876
C.1866
D.1856
Ans:D

78.Minister of State for Railways except  Mr.E.Ahamed is
A.Mamatha Banerjee
B.S.S.Khurana
C.K.H.Muniappa
D.None of above
Ans:C

79.There is  16 Zones and……. Divisions in India Railways
A.58
B.68
C.78
D.48
Ans:B

80.Kerala State included in which Zone?
A.Southern
B.Western
C.Northern
D.East central
Ans:A

81.Who was the first Vice President of India?
A.Dr.Rajendra Prasad
B.V.V.Giri
C.Dr.S.Radhakrishnan
D.None of above
Ans:C

82.Who among the following scored the highest runs in test cricket
A.Sanath Jayasurya
B.Sachin Tendulkar
C.Brian Lara
D.None of above
Ans:B

83.Shantivan is the Samadhi place of?
A.Indira Gandhi
B.K.R.Narayanan
C.Nehru
D.Gandhiji
Ans:C

84.The Prime Minister of Bangladesh?
A.Khalida Siya
B.Mujibeer Rehman
C.Thaslima Nazrin
D.Shiek Haseena
Ans:D

85.Mother Teresa was born in
A.India
B.Yugoslvia
C.Australia
D.Finland
Ans:B

86.Chepauk stadium situates in
A.Chennai
B.Kochi
C.Calcutta
D.Mumbai
Ans:A

87.The first Chief Minister of Tamil Nadu was
A.M.G.Ramachandran
B.Jayalalitha
C.M.Karunanidhi
D.C.N.Annadurai
Ans:D

88.The famous wild life sanctuary in Tamil Nadu
A.Hazaribagh
B.Corbett
C.Mudumalai
D.Sunderbans
Ans:C

89.Central leather research Institute is in
A.Chennai
B.Delhi
C.Kanpur
D.Agra
Ans:A

90.Kanchi was the capital of the
A.Cholas
B.Pandyas
C.Cheras
D.Pallavas
Ans:D

91.Choose the preposition _______ I admit I am very fond _______ him
A.Off
B.With
C.Of
D.By
Ans:C

92.I will complete the course in……….year
A.An
B.A
C.The
D.Same
Ans:B

93.The Suitcase is made ……….leather
A.At
B.About
C.With
D.Of
Ans:D

94.While walking……….the small door I hurt my head
A.Between
B.By
C.Through
D.Along
Ans:C

95.Which of these chairs did you sit……………?
A.In
B.On
C.By
D.Them
Ans:B

96.Find the missing number 5,10,16……….31 is
A.23
B.22
C.20
D.28
Ans:A

97.3,5,9,17,33……
A.63
B.62
C.65
D.61
Ans:C

98.Select the odd one……….
A.Sun
B.Moon
C.Venus
D.Mars
Ans:B

99.Goitre is related to iodine, as Anaemia is related to
A.Iron
B.Vitamin
C.Blood
D.Weakness
Ans:A

100.Seismograph is related to the Earthquake, as Thermometer is related to
A.Fever
B.Doctor
C.Mercury
D.Temperature

Ans:D

Part 2 click here

0 comments

Post a Comment