Kerala psc pharmacist Grade 2 previous solved paper Health Services

Kerala psc pharmacist Grade 2 Health Services previous solved Question Paper

 Paper Code: 4/2015/OL
Category Code: 605/2013
Exam: Pharmacist Grade 2 Health Services
Date of Test 31-01-2015



Question1:-Who was the Founder of 'Araya Samaj'.
 A:-Poykayil Sree Kumara Guru Deva
 B:-Bhrahmananda Siva Yogi
 C:-K.P. Karuppan
 D:-Rajaram Mohan Roy

 Correct Answer:- Option-C

Question2:-Who is known as the Architect or patron saint of modern All India Services(IAS&IPS)
 A:-Warren Hasting
 B:-Sardar Vallabhai Patel
 C:-Maulana Abdul Kalam Azad
 D:-Lord Rippon

 Correct Answer:- Option-B

Question3:-Which of the following regions in India is the richest in iron and coal deposits ?
 A:-Chota Nagpur Plateau
 B:-Southern Region
 C:-Himalayan Region
 D:-Thar Desert

 Correct Answer:- Option-A

Question4:-'Stride toward Freedom' is autobiography of
 A:-Nelson Mandela
 B:-Khama N Kruma
 C:-Martin Luther King Jr.
 D:-Aung Sang Suki

 Correct Answer:- Option-C

Question5:-Longest Rail Bridge in India
 A:-Ganga Rail Bridge
 B:-Jubily Railway Bridge
 C:-Nehru Setu Bridge
 D:-Vembanad Rail Bridge
 Correct Answer:- Option-D

Question6:-The disputed 'Babli Project' is situated across the river _____
 A:-Krishna
 B:-Godavari
 C:-Narmada
 D:-Thapthi

 Correct Answer:- Option-B

Question7:-Which city in India is called as 'Zero mile centre of India' ?
 A:-Chennai
 B:-Kulu
 C:-Shimla
 D:-Nagpur

 Correct Answer:- Option-D

Question8:-' Boko Haram ' is a terrorist organization in ____
 A:-Nigeria
 B:-Tunishia
 C:-Iraq
 D:-Egypth

 Correct Answer:- Option-A

Question9:-70% of the Rainfall in Kerala is from 'Kalavarsham'.It is
 A:-North East Monsoon
 B:-East Asian Monsoon
 C:-South East Monsoon
 D:-South West Monsoon

Correct Answer:- Option-D

Question10:-' Gate Way of India ' build in 1911 in commemoration of the visit of ____
 A:-King Henry I and Metilda of Scotland
 B:-King George IV and Maria Fitzherbert
 C:-King William IV and Saxe Meninger
 D:-King George V and Queen Mary

Correct Answer:- Option-D

Question11:-Who implemented 'Misra Bhojana Programme'(dining along with the lower castes) to fight against the evils of caste system in kerala ?
 A:-K. Ayyappan
 B:-K. Kelappan
 C:-Mannathu Padmanabhan
 D:-Sree Narayana Guru

 Correct Answer:- Option-A

Question12:-Who is known as the father of the political movement in Travancore ?
 A:-K.P Achutha Menon
 B:-C. Kunjirama Menon
 C:-Mannath Krishnan Nair
 D:-G.P. Pillai

 Correct Answer:- Option-D

Question13:-' Pritzker Prize ' is considered as the highest honour in the field of ___
 A:-Journalism
 B:-Inter religious co-operation
 C:-Architecture
 D:-Multi-lingual Education

 Correct Answer:- Option-C

Question14:-Which Indian state has the lowest population density ?
 A:-Missoram
 B:-Arunanchal Pradesh
C:-Sikkim
 D:-Kerala

 Correct Answer:- Option-B

Question15:-Which global organization is behind the 'Earth Hour' observed on every march ?
 A:-Amnesty International
 B:-World Wild Fund for Nature
 C:-Greenpeace
 D:-UNEP

 Correct Answer:- Option-B

Question16:-The 2017 FIFA Cofederation Cup Football will be held in ____
 A:-Qatar
 B:-Newzeland
 C:-Russia
 D:-China

 Correct Answer:- Option-C

Question17:-Who founded an order entitled the 'Prathyksha Raksha Daiva Sabha' ?
 A:-Sree Kumara Guru Deva
 B:-Kandathil Varghese Mappila
 C:-Blessed Kuriakose Elias Chavara
 D:-Vagbhadanandan

 Correct Answer:- Option-A

Question18:-'Reddimer mishap' in Pallana river is associated with
 A:-Vallathol
 B:-Ulloor
 C:-Kumaranasan
 D:-Poonthanam

 Correct Answer:- Option-C

Question19:-Present State Election Commissioner of Kerala
 A:-Nalini Netto
 B:-K. Sasidharan Nair
 C:-K.M Chandrashekhar
 D:-K.P Dhandapani

 Correct Answer:- Option-B

Question20:-Name the world's thinnest and strongest nano material.
 A:-Graphene
 B:-Titanium Nanorods
 C:-Iron Nanofoils
 D:-Copper Nanowires


 Correct Answer:- Option-A

Post a Comment