Ningalkkum akam kodeeswaran questions and answers

Ningalkkum akam kodeeswaran questions and answers
  
1. Tajmahal is on the banks of
A. Ganges
B. Jamuna
C. Tapti
D. Cauvery

Ans: B. Jamuna

2. The value of Gold is determined in
A. Rome
B. Washington
C. Teheran
D. London

Ans: D. London




3. Which crop is sown on the largest area in India?
A. Rice
B. Wheat
C. Sugarcane
D. Maize

Ans: A. Rice

4. where is Salim Ali bird sanctuary
A:Kollam
B:Ernakulam
C:Wayanad
D:Palakkad

Ans: B:Ernakulam


5. 2013 Australian open women's singles winner
A:Li Na
B:Victoria Azarenka
C:Maria Sharapova
D:Serena Williams

Ans: B:Victoria Azarenka

6. In the Olympic Games held at which city did India last win an Olympic gold medal in Hockey
A:Los Angeles
B:Tokyo
C:Amsterdam
D:Moscow

Ans: D:Moscow

7. Where is chembra peak
A: Kozhikode
B: Wayanad
C: Palakkad
D: Idukki

Ans: B:Wayanad

8. Who wrote "Vayalar Garjjikkunnu"
A: Akkitham
B: Amsi Narayana pillai
C: P Bhaskaran
D: Vayalar Rama Varma

Ans: C:P Bhaskaran

9. Which of these trees is also known as "Kalpavriksha"
A: Apple Tree
B: Coconut Tree
C: Mango tree
D: Banyan Tree

Ans: B: Coconut Tree

10. gainst which team did Sachin tendulkar play his last ODI match
A:Srilanka
B:Bangladesh
C:Pakistan
D:West Indies

Ans: C:Pakistan

11. Which state would you be in if you were watching birds at the Ranganathittu Birds Sanctuary
A:Karnataka
B:Andra pradesh
C:Odisha
D:Rajasthan

Ans: A:Karnataka

12. According to Hindu mythology,who among the Pandavas was the son of Vayu
A:Yudhishtira
B:Bhima
C:Arjuna
D:Nakula

Ans: B:Bhima

13. In 2009,from which constituency was Mullappally Ramachandran,Union minister of state for home affairs,elected
A:Vadakara
B:Kannur
C:Kozhikode
D:Kochi

Ans: A:Vadakara

14. In the poem "Ramanan" by Changampuzha,what is the name of Ramanan's lover
A:Indulekha
B:Girija
c:Bhanumathi
D:Chandrika

Ans: D:Chandrika

15. Where in Kerala is the Shakthan Thampuran palace situated
A:Kochi
B:Thrikkakara
C:Trippunithara
D:Trissur

Ans: D:Trissur

Post a Comment