KSRTC reserve conductor exam 2008 English Questions


51.Mr. John is........... European.
(a) a (b) an (c) of (d) by

52. Keep quiet,............?
(a) couldn’t you (b) will you
(c) shall you (d) can’t you

53. .................... breaking his leg, he hurt his arm.
(a) as well as (b) not only
(c) even if (d) as long as

54. Necessity is the ..............of invention.
(a) father (b) cause
(c) reason (d) mother

55. There is something wrong...............?
(a) isn’t there (b) wasn’t there
(c) is there (d) will there

56. A motor car is kept in a ..................
(a) garage (b) shed
(c) hall (d) open space

57. Young one of a cat is ................
(a) calf (b) puppy
(c) cub (d) kitten

58. ................... is a carnivorous animal.
(a) tiger (b) elephant
(c) bull (d) zebra

59. A fleet of ..................
(a) geese (b) animals
(c) ships (d) birds

60. Which of the following word is correctly spelt?
(a) separate (b) seperate
(c) seperete (d) seperat

61. Which of the following word is wrongly spelt?
(a) formaly (b) format
(c) forge (d) forfeit

62. “Please help me.” This is an ................. sentence.
(a) assertive (b) imperative
(c) exclamatory (d) interrogative

63. “Post mortem” means
(a) after death (b) operation
(c) surgical investigation (d) medical check up

64. Scientific study of the eye and its diseases is :
(a) dermatology (b) opthalmology
(c) orthopaedics (d) orthography

65. Which of the following is a correct plural noun?
(a) sisters in law (b) sister in law
(c) sister in laws (d) sisters in laws

66. He ran .................. the road.
(a) over (b) on
(c) by (d) across

67. Raju is displeased .................... his wife.
(a) on (b) with
(c) by (d) to

68. The synonym of “Weak” is :
(a) feeble (b) strong
(c) firm (d) obstinate

69. The synonym of “holy” is :
(a) famous (b) sacred
(c) worship (d) pray

70. The antonym of “bold” is :
(a) stupid (b) strong
(c) rigid (d) timid


Answers

51.(a)  52.(d)  53.(a)  54.(d)  55.(a)  56.(a)  57. (d)  58.(a)  59.(c)  60.(a)  61.(a)  62.(b)  63.(a)  64.(b) 65.(a)  66.(d)  67.(b)  68.(a)  69.(b)  70.(d)

Post a Comment