Heads of International organisations


1)Who is the Secretary-General of United Nations Organization?
Answer: Ban Ki-Moon

2)Who is the Vice-President of World Bank (IBRD)?
Answer: Anil Sood

3)Who is the Chairman of UN General Assembly?
Answer: Ali Triki

4)Who is the Director-General of United Nations Educational Scientific and Cultural Organization (UNESCO)?
Answer: Koïchiro Matsuura

5)Who is the Director-General of Food and Agricultural Organisation (FAO)?
Answer: Jacques Diouf

6)Who is the Director-General of International Labour Organisation (ILO)?
Answer: Juan Somavia

7)Who is the Executive Director of United Nations Intenational Children’s Emergency Fund (UNICEF)?
Answer: Anthony Lake

8)Who is the Director-General of World Health Organisation (WHO)?
Answer: Margaret Chan

9)Who is the UN High Commissioner for Refugees (UNHCR)?
Answer: Antonio Gutrres

10)Who is the Administrator of United Nations Development Programme (UNDP)?
Answer: Helen Clerk

11)Who is the President of International Court of Justice (ICJ)?
Answer: Hishashi Owada


12)Who is the President of Asian Development Bank (ADB)?
Answer: Haruhiko Kuroda

13)Who is the President of International Olympic Committee (IOC)?
Answer: Jacques Rogge

14)Who is the Secretary-General of Commonwealth?
Answer: Kamlesh Sharma

15)Who is the Chairman of UN Human Rights Council (UNHRC)?
Answer: Martin I. Uhomoibhi

16)Who is the High Commissioner of UNHRC?
Answer: Navnetham Pillai

17)Who is the President of International Cricket Council (ICC)?
Answer: David Morgan

18)Who is the Secretary-General of African Union (AU)?
Answer: Bingu wa Mutharika

19)Who is the Chairman of Non-Aligned Movement (NAM)?
Answer: Hosni Mubarak

20)Who is the Secretary-General of UNCTAD?
Answer: Supachai Panitchpakdi

21)Who is the Chairman of Palestine Liberation Organization (PLO) and President of Palestinian National Authority?
Answer: Mahmoud Abbas

22)Who is the Secretary General of OPEC?
Answer: Abdullah Salem ul Badri

23)Who is the Director-General of International Atomic Energy Agency (IAEA)?
Ans: Yukiya Amano

24)Who is the Secretary-General of NATO?
Ans: Anders Fogh Rasmussen

25)Who is the Director-General of World Trade Organization (WTO)?
Answer: Pascal Lamy

26)Who is the Secretary-General of INTERPOL?
Answer: Ronald Nobel

27)Who is the Secretary-General of ASEAN?
Answer: Dr. Surin Pitsuwan

28)Who is the Secretary-General of SAARC?
Answer: Dr. Sheelkant Sharma

29)Who is the President of International Amateur Athletics Federation (IAAF)?
Answer: Lamine Diack

30)Who is the Secretary-General of Amnesty International?
Answer: Irene Zubaida Khan

31)Who is the President of World Bank (WB)?
Answer: Robert Zoellick

32)Who is the Managing Director of International Monetary Fund (IMF)?
Answer: Dominique Strauss-Kahn

Post a Comment